Sekalung terima kasih diucapkan kepada anda kerana mengunjungi Blog Rahsia Lulus MUET. Untuk pengetahuan anda, tujuan blog Rahsia Lulus MUET ini dibangunkan ialah atas dasar memberikan satu maklumat yang komprehensif sebagai wadah untuk semua calon – calon melakukan persediaan yang rapi bagi menghadapi peperiksaan MUET. Setiap tahun secara kasarnya terdapat 2 kali peperiksaan MUET iaitu pada bulan Julai dan November (kebiasaannya). Tetapi bermula dari tahun 2012, terdapat 3 kali dan puluhan ribu calon yang mengambil peperiksaan ini di seluruh negara.

Tiadanya rujukan khusus yang boleh dijadikan persediaan sebelum menduduki peperiksaan MUET adalah antara faktor kenapa calon GAGAL dalam peperiksaan ini dan betapa peningnya mendapat maklumat yang bercampur-baur dari internet. Kami yakin anda turut mengalaminya dan anda harus bersyukur kerana menjumpai laman Blog Rahsia Lulus MUET yang bakal mengenengahkan kepada anda bagaimana nak melakukan persediaan yang rapi dan sekaligus LULUS dengan jayanya peperiksaan ini nanti.

Terima kasih dan tahniah untuk anda yang memilih untuk mengunjungi Blog Rahsia Lulus MUET ini, dan jadikanlah http://www.rahsialulusmuet.com sebagai rujukan utama untuk lulus dengan cemerlang dalam Peperiksaan MUET. Pembelian anda ialah sebahagian dari mendapatkan rujukan yang terbaik dan lengkap di masa-masa genting anda untuk Peperiksaan Malaysia University English Test (MUET) nanti. Diharapkan juga Blog Rahsia Lulus MUET ini bakal membantu persediaan anda untuk LULUS dan melayakkan diri ke menara gading nanti.

Ikhlas,

imej_icoy

Shamsul Ariffin
Admin, Rahsia Lulus MUET
— Saluran Peperiksaan MUET No. 1 Di Malaysia

10 Comments

 • muhammad taufik

  Reply Reply

  assalamualaikum…
  saya pelajar di USIM, nilai..
  saya berminat untuk menjemput En. Shamsul ke fakulti saya untuk mengadakan seminar muet..
  boleh saya dptkan cara utk hubungi En. Shamsul??

 • Comment: Bravo, seems to me, is a remarkable phrase

 • airine apen

  Reply Reply

  Salam sejahtera. Saya akan mengambil peperiksaan Muet pada thn 2014 . tetapi , sy tidak beberapa yakin bila latihan listening dlm kelas . sy khuatir dengan keadaan tersebut. ramai kwn2 yg berkata paper listening adalah paper yg pling susah.

  • Admin MUET

   Reply Reply

   Hi Airine. Jangan terlalu risau sangat mengenai paper listening. Ini kerana markah yang diberikan sangatlah kecil. Anda harus menumpukan perhatian lebih kepada paper Reading dan Writing kerana markah yang diberikan adalah banyak berbanding dengan Listening

 • Hello you have a fantastic blog over here! Thanks for sharing this interesting information for us! If you keep up this good work I’ll visit your site again. Thanks!

 • divya

  Reply Reply

  Plz give tips how to get higher mark in reading

 • Efa

  Reply Reply

  Sy nak tahu klu sy amik package siap audio tu rm169.90 so postage berape?
  Bole sy dptkan uols punya contact phone number?

  • Postage free jika beli pakej combo RM169.90

 • Assalam admin, saya nak beli ebook (koleksi soalan dan jawapan bagi reading, writing dan listening) RM40 adakah masih dibuka?

Leave A Response

* Denotes Required Field