Sudah berusaha keras tapi..

breakthrough-fist-wall-23500364_ml-610x300

Sering saya dengar keluhan ini: Saya dah kerja keras selama ini… tapi sampai hari exam tak berjaya juga! Untuk menjawab keadaan ini sekiranya anda tergolong dalam keadaan ini, saya ingin ibaratkan sebagai kerja “pemecah batu”. Zaman-zaman dulu, kalau nak pecahkan batu, perlu lakukan manually. Zaman sekarang guna machine… tapi, kita lihat zaman dulu lah ye.…

Continue Reading →

Selesa dengan pengetahuan MUET anda?

how-to-expand-your-comfort-zone

JANGAN SELALU SELESA.. Bunyinya macam BEST jer tetapi hakikatnya ia menghalang kita dari mencapai kejayaan. Persoalannya bagaimana nak berubah? Dan untuk berubah, kita perlu merubah diri kita dahulu. Nak dapatkan keputusan yang berbeza, pastikan diri kita berubah dahulu. Dan cara berubah yang paling mudah ialah kita keluar dari zon selesa kita. Nak keluar dari zon…

Continue Reading →

Yes, you can do it!

yes

Tahukah anda perkara yang paling penting untuk mecapai kejayaan adalam peperiksaan muet ialah yakin pada diri sendiri. Ya, saya ulang sekali lagi, Anda perlu Yakin Pada Diri Sendri. Pernah tak anda dengan lagu “Kau BOLEH” Antara bait-bait lagu tersebut;

Continue Reading →