Cara Sempoi Daftar MUET Untuk Calon Persendirian Sesi 1 2019

muet sesi 1 2019

Mungkin di luar sana ada juga sahabat-sahabat yang tertanya-tanya, macam mana cara nak daftar MUET kan? Payahnye nak buat sendiri, dulu-dulu ada cekgu yang buat semua tu…Arrgggghhh!! . Belian PIN MUET di BSN akan berakhir pada . Jom apa yang sahabat-sahabat perlu buat, ikut je langkah di bawah ni: Pergi ke web rasmi “Majlis Peperiksaan…

Continue Reading →

Cara Sempoi Daftar MUET Untuk Calon Persendirian Sesi 3 2018

DSCF8980

Mungkin di luar sana ada juga sahabat-sahabat yang tertanya-tanya, macam mana cara nak daftar MUET kan? Payahnye nak buat sendiri, dulu-dulu ada cekgu yang buat semua tu…Arrgggghhh!! . Belian PIN MUET di BSN akan berakhir pada . Jom apa yang sahabat-sahabat perlu buat, ikut je langkah di bawah ni: Pergi ke web rasmi “Majlis Peperiksaan…

Continue Reading →

4 Steps Print Slip Pendaftaran MUET Mac 2017 Secara Online & SMS

slip-pendaftaran-muet

Anda calon MUET sesi Mac 2017? Dah cetak Slip Pendaftaran MUET? Belum? Semakkan status pendaftaran / slip daftar calon peperiksaan MUET (Malaysian English Test) yang menduduki MUET akan diberitahu kepada calon dalam Slip Daftar MUET (MUET/D) melalui portal MPM http://www.mpm.edu.my mulai 13 Januari 2017 bagi MUET Sesi Mac 2017. Saya tunjukkan kepada anda 4 langkah mudah…

Continue Reading →

Cara Sempoi Daftar MUET Untuk Calon Persendirian

cats

Mungkin di luar sana ada juga sahabat-sahabat yang tertanya-tanya, macam mana cara nak daftar MUET kan? Payahnye nak buat sendiri, dulu-dulu ada cekgu yang buat semua tu…Arrgggghhh!! Jom apa yang sahabat-sahabat perlu buat, ikut je langkah di bawah ni: Pergi ke web rasmi “Majlis Peperiksaan Malaysia” di http://www.mpm.edu.my Cek Jadual Peperiksaan untuk tahun yang berkenaan,…

Continue Reading →

Kenapa riuh-rendah syarat MUET lulus universiti dinaikkan?

muet-2015

BAJET 2015 yang dibentangkan oleh Perdana Menteri pada Jumaat melontarkan cadangan untuk meningkatkan syarat kemasukan ke institusi pengajian tinggi awam (IPTA) serta syarat untuk pengijazahan. Syaratnya ialah lulus Ujian Bahasa Inggeris Universiti Malaysia (MUET) pada tahap-tahap tertentu berdasarkan kursus-kursus tertentu. Syarat-syaratnya adalah seperti dalam jadual di bawah:

Continue Reading →