Alkisah Pengalaman Misz Sunshine Ambik MUET on Demand ..

pengalaman ambik exam

Assalamualaikum dan hi..dah naik bersawang blog ni..ok hari ni aku nak share pengalaman aku ambil muet on demand..Ok kenapa on demand? . Alkisahnya aku terlepas tarikh untuk daftar MUET sesi 3 haritu…salah aku sebab aku cuai sikit, end up aku frust gila memikirkan yang aku mungkin tak dapat sambung penerapan since tak buat MUET dan…

Continue Reading →

Calon Ni Tak Ambik Kelas MUET Dan Buat Persediaan Kurang Dari Sebulan Pun Boleh Dapat Band 4 Dengan Bantuan Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET

tahniah

Assalamualikum,nama diberi Nur Syaza Asyiqin dan merupakan penuntut Asasi UIA Petaling Jaya. Sekarang sedang tenagh buat Degree di UIA, Gombak. Alhamdulillah.. Saya mendapat band 4 dlm MUET JULAI 2017.. dengan rahmat Allah dan tunjuk ajar module encik , saya merupakan pelajar asasi yang tidak mengghadiri mana-mana kelas persediaan MUET, dan mempunyai kurang dari sebulan tempoh…

Continue Reading →

Gadis Ni Tunjukkan Bagaimana Dia Dapat 4 Flat Dalam Exam

4 Flat _3

First of all, aku nak inform yang aku bukanlah pelajar UIA. cuma aku nak share kat sini sebab aku tengok ramai je budak-budak UM, USIM, UKM, and uni lain yang suka menelaah confession kat sini sehingga mengabaikan buku yang terbentang atas katil. hohohoo.. aku tak tahu la samada ada orang nak baca lagi ke tak…

Continue Reading →

Tips Dan Pengalaman Exam MUET Speaking Oleh Sis Syafa

pengalaman-speaking-muet

Sapa disini ada masalah cuak untuk mengahadapi MUET Speaking? Sebenarnya tujuan utama peperiksaan MUET Kertas 2 (Speaking) ini ialah bertujuan untuk menguji kemahiran komunikasi calon-calon yang menduduki peperiksaan ini. Calon-calon akan dinilai berdasarkan keupayaan calon dalam membuat pembentangan secara individu dan juga bagaimana keupayaan calon dalam mengambil bahagian dan membincangkan isu-isu kontemporari yang telah diberikan.…

Continue Reading →

Hot Tips Bagaimana Menjawab MUET Listening by Ellena Razif

muet listening

Hello semua! Ok ini lah post yg I harap dpt membantu korang semua nak jawab muet. I know this is muet and its better if I write in english, tapi I rasa baik kita ckp BM jelah sbb senang lagi nak explain. Hehehehe Ok speaking dah habis kan? So let’s tackle the remaining three LISTENING…

Continue Reading →

Hot Tips Bagaimana Menjawab MUET Writing by Ellena Razif

Shinners-lsat-blog-applying-to-law-school

Hello semua! Ok ini lah post yg I harap dpt membantu korang semua nak jawab muet. I know this is muet and its better if I write in english, tapi I rasa baik kita ckp BM jelah sbb senang lagi nak explain. Hehehehe Ok speaking dah habis kan? So let’s tackle the remaining three. WRITING…

Continue Reading →

Hot Tips Bagaimana Menjawab MUET Reading by Ellena Razif

MUET-Reading-1-520x265

Hello semua! Ok ini lah post yg I harap dapat membantu korang semua nak jawab muet. I know this is muet and its better if I write in english, tapi I rasa baik kita cakap BM jelah sebab senang lagi nak explain. Hehehehe Ok speaking dah habis kan? So let’s tackle the remaining three READING…

Continue Reading →

Band MUET Wanita Ini Hampir Bungkus Sehingga Pakej Rahsia Lulus MUET Bantu Untuk …

kisah-inspirasi-cik-su-ah-_-rahsia-lulus-muet

Assalamualikum,nama diberi Nur Fatihah Binti Sarepudin. Saya merupakan bekas pelajar Uitm Kelantan dan akan grad tidak lama lagi.Hari ini saya akan kongsikan pengalaman saya menggunakan ebook Rahsia Lulus Muet. Tahukah anda,sebagai pelajar anda perlu Lulus dalam muet. Adakalanya pelajar-pelajar terutama pelajar tingkatan 6 dan pelajar diploma mengambil mudah mengenai muet. Padahal,jika anda tidak mencapai tahap…

Continue Reading →