Band MUET Wanita Ini Hampir Bungkus Sehingga Pakej Rahsia Lulus MUET Bantu Untuk …

kisah-inspirasi-cik-su-ah-_-rahsia-lulus-muet

Assalamualikum,nama diberi Nur Fatihah Binti Sarepudin. Saya merupakan bekas pelajar Uitm Kelantan dan akan grad tidak lama lagi.Hari ini saya akan kongsikan pengalaman saya menggunakan ebook Rahsia Lulus Muet. Tahukah anda,sebagai pelajar anda perlu Lulus dalam muet. Adakalanya pelajar-pelajar terutama pelajar tingkatan 6 dan pelajar diploma mengambil mudah mengenai muet. Padahal,jika anda tidak mencapai tahap yang diinginkan oleh pihak universiti anda tidak boleh melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah. Itulah salah satu pengalaman saya. Dek kerana pernah gagal kerana sikap sambil lewa saya terhadap muet, saya hanya dapat Band 1 pada peringkat STPM. Kemudian, kerana sedih tidak dapat melanjutkan pelajaran, saya mencuba nasib di peringkat diploma. Setelah tamat diploma, saya cuba memohon melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah, tetapi DITOLAK kerana keputusan muet saya hanya capai Band 1.

rahsia-lulus-muet-_-gagal

Suatu hari, sedang asyik melayari facebook, saya ternampak page Rahsia Lulus Muet dan saya terus menghubungi Encik Shamsul Ariffin untuk bertanya lebih lanjut mengenai ebook ini. Selepas mendapatkan penerangan daripada encik Shamsul dan membaca beberapa feedback daripada pelanggan yang pernah menggunakan ebook ini, saya terus bersetuju untuk mendapatkan ebook tersebut.

Kemudian, selepas Rahsia Lulus Muet emailkan saya bahawa mereka sudah menghantar ebook tersebut melalui email saya sendiri.Kemudian saya muat turun 1 per 1 apa yang telah dihantar. Ia memudahkan saya untuk mengulangkaji walau dimana sahaja saya berada.Saya mengikuti 1 per 1 tips dan cara yang telah saya dapat daripada ebook ini. Dari situ, saya mula mengulangkaji kesemua kertas yang perlu saya ambil dalam peperiksaan muet. Muet terbahagi kepada 4 kertas,iaitu Speaking, Writing, Reading dan Listening. Setiap kertas perlu diberi perhatian kerana ia membantu kita untuk menaikkan markah.

Saya berasa begitu mudah mengulangkaji muet dengan menggunakan dan merujuk ebook ini. Ebook ini bukan sahaja mengajar kita cara menjawab,tetapi terdapat beberapa tips untuk memudahkan kita untuk menjawab. Dan ebook ini juga mengandungi soalan-soalan Past year bagi membantu kita mengulang kaji dan sebagai persediaan sebelum menghadapi peperiksaan yang sebenar. JANGAN RISAU,ebook ini akan ajar anda dalam bahasa melayu bagi memudahkan anda fahami apa yang diajar.

Rahsia Lulus MUET_Ebook

Saya mengikuti 1 per satu cara menjawab yang pernah saya pelajari daripada RLM, terutama sekali ketika kertas Speaking berlangsung. Perasaan gugup itu biarlah saya dengan tuhan sahaja yang tahu. Setelah mendapat penerangan yang jelas mengenai kertas speaking daripada RLM,saya bertambah yakin, dan saya sendiri ‘volunteer’ untuk memulakan perbincangan ketika kertas speaking berlangsung. Alhamdulillah,semua berjalan lancar dan saya juga dapat membantu candidate yang lain sewaktu ia berlangsung. Situasi tersebut sangat menggembirakan saya. Bayangkan, jika dulu, saya banyak diam kerana tidak tahu apa yang perlu saya bentangkan, tapi kali ini saya bercakap dengan lancar sampai ke penghujung masa.

Satu lagi kertas yang paling saya takut ialah kertas Listening. Memang pada awal ketika saya mengulangkaji kertas ini saya mengalami masalah kerana tidak dapat tangkap apa yang disampaikan daripada audio. Sebagai latihan, saya melayari youtube dan mendengar audio muet dan saya merujuk kembali nota ulangkaji yang saya dapat daripada RLM. Sangat- sangat berkesan!!!

Kepada anda semua,jangan ragu-ragu dengan Rahsia Lulus Muet. Kerana ia menjadikan anda dari ‘Zero to Hero’. Dan beberapa hari lepas saya telah mendapat keputusan daripada pihak MPM.Alhamdulillah,daripada pernah dapat Band 1, setelah menggunakan ebook ini,saya mendapat BAND 3. Bukan sahaja dapat melanjutkan ke peringkat ijazah, malah saya boleh grad sebab saya dah dapat Band 3. Jadi lepas ni, saya dah tak perlu mengulang kertas MUET lagi. Terima kasih Rahsia Muet. Terima kasih banyak-banyak.

kisah-inspirasi-cik-su-ah-_-rahsia-lulus-muet

Ikhlas dari saya,
Nur Fatihah Binti Sarepudin
Facebook : CIk Su Ah

Untuk mendapatkan lebih lanjut mengenai ujian peperiksaan MUET, dapatkan ebook Rahsia Lulus MUET dibawah;

Kongsikannya di fb dan twitter jika ia bermanfaat ..

share-the-knowledge

About The Author

Admin

Lebih PADAT, Lebih TEPAT & Lebih EFEKTIF. Rahsia Lulus MUET membantu GRADUAN mendapatkan keputusan CEMERLANG dan memiliki BAND tertinggi dalam peperiksaan MUET. Hubungi: 0182741558 (Shamsul) Email : rahsialulusmuet@gmail.com .

Leave A Response

* Denotes Required Field